Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, sähköasennusmestari, VERKOSSA

Hae koulutukseen

Sähköasennusmestari työssään.

Kuvaus

Suorita erikoisammattitutkinto 100% verkko-opintoina mistä päin Suomea tahansa!

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella sähköasennusmestarilla on ammattitaito itsenäiseen sähkö- ja automaatioalan asennustöiden tekemiseen ja asennustöiden johtamiseen monipuolisissa työympäristöissä.

Sähköasennusmestari suunnittelee, toteuttaa ja seuraa työryhmän toimintaa niin, että tulos- ja laatutavoitteet saavutetaan. Hän huolehtii työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että työryhmän tekemät asennukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu alalla jo muutaman vuoden työskennelleille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Kokemus työnjohto- ja suunnittelutehtävistä on eduksi.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jonka edellytyksenä on alan työpaikka sekä mahdollisuus tehdä tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavia työtehtäviä.

Sisältö

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, sähköasennusmestari (180 osp)

Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp  

  • sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
  • pienjännitesähköasennusprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp

Etäopetuksessa valittavat valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp  

  • sähkökäyttöjen asennuksien johtaminen, 30 osp
  • automaatiojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
  • rakennusautomaatiojärjestelmien asennusten johtaminen, 30 osp

Valinnaisista tutkinnon osista on valittavissa myös muita kokonaisuuksia, mutta niiden osalta tukeudutaan enemmän työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, eikä niihin sisälly varsinaista opetusta. Otamme kuitenkin vastaan näyttötöitä, tuemme näyttöraporttipohjien tekemistä sekä osallistumme näiden arviointiin työpaikan edustajan kanssa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Toteutus

Oppiminen tapahtuu omalla työpaikallasi tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa koulutuksen järjestelyistä ja ohjaa oppimistasi. Osaaminen osoitetaan omalle työpaikalle tehtävällä näyttötyöllä, jota opiskelija raportoi opintojen aikana. Näytön arvioi työpaikkaohjaaja yhteistyössä kouluttajan kanssa.

Lue lisää oppisopimuksesta

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään verkko-opetuksella (keskimäärin 1-3 iltaa kuukaudessa) klo 16.30-20.30, josta tehdään nauhoite. Mikäli et pääse osallistumaan verkko-opetukseen, voit katsoa nauhoitteen myöhemmin.

Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kesto

Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja oppisopimus suunnitellaan työpaikan tarpeisiin sekä nykyiseen ammattitaitoosi perustuen. Kestoon vaikuttavat nykyinen ammattitaito ja se, kuinka paljon osaamista on kehitettävä tutkinnon suorittamiseksi sekä valmiutesi ja mahdollisuutesi kehittää osaamistasi. Opintojen kesto on enimmillään kaksi (2) vuotta, mutta tilanteestasi riippuen tutkinnon suorittaminen on mahdollista nopeammallakin aikataululla.

Lue blogistamme opiskelijoiden kokemuksia koulutuksesta:

Blogi: Opiskele verkossa sähköasennusmestariksi
Blogi: Sähköasennusmestariksi oman työn ohella

Opiskelijatarinoita

  • Kolme maalariopiskelijaa.

    11.11.2024 Opiskelijatarinat

    Pintakäsittelyala on monipuolinen

    Pintakäsittelyalan työsalissa ollaan työn touhussa, kuin ihan oikealla rakennustyömaalla. Anna on kiivennyt telineelle hiomaan seinää, Jessica nauhoittaa seinän saumaa ja Veronica levittää tasoitetta. Työsaliohjaaja Sini Entala käy varmistamassa, että työt sujuvat oikeaoppisesti ja, että työasennot ovat ergonomisia. Entala vie juomapullon yhdelle opiskelijalle ja muistuttaa, että nesteytys on tärkeää, kun tehdään fyysistä työtä. Koulutus soveltuu vasta-alkajille […]

  • Lähihoitajaopiskelija Kenneth mittaamassa potilaalta sokeriarvoa.

    9.7.2024 Opiskelijatarinat

    Kutsumuksena hoitoala

    Haastattelimme Kennethiä, joka opiskelee lähihoitajaksi Turun AKK:ssa. Hänen sympaattinen olemuksensa on kuin tehty sotealalle. Hän on tuttu näky AKK:n käytävillä, sillä hän on toiminut opintojensa ohella myös opiskelijakunta Tulmukan puheenjohtajana ja on aina aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa. Kenneth tuli Turun AKK:hon vuonna 2023 työskenneltyään call center -tehtävissä Kreikassa reilu viisi vuotta. Hän kertoo kokevansa kutsumusta […]

  • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

    19.6.2024 Opiskelijatarinat

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun