Rakennusalan koulutus

Hae koulutukseen

Rakennusalan opettaja Jani Lehtilä rakennusalan työsalissa.

Kuvaus

Oletko pohtinut hakeutumista rakennusalalle? Rakennusalan koulutus on hyvä väylä tutustua alaan ja varmistua alan sopivuudesta itsellesi! Halutessasi voit jatkaa opintoja rakennusalan perustutkinnossa tämän koulutuksen jälkeen. Tavoitteena työllistyä rakennusalalle.

Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja haluat hakea opiskelemaan rakennusalan perustutkintoa työvoimakoulutuksena, hae tähän koulutukseen.

Koulutukseen on JATKUVA HAKU. Seuraavat aloitukset:

  • 3.3.2025 (hae 3.2.2025 mennessä)
  • 1.9.2025 (hae 4.8.2025 mennessä)
  • 1.12.2025 (hae 3.11.2025 mennessä)

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Rakennusalan koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan rakennusalalle tai haluavat varmistaa alan soveltuvuuden itselleen. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille, mutta myös ammattitaitoaan täydentäville.

Rakennusala edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Soveltuvuuden esteenä voi olla esimerkiksi pölyallergia tai tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Ammatti edellyttää myös asiakaspalvelutaitoja, hyvää palveluasennetta sekä riittävää suomen kielen taitoa.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, myös lomautetuille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa opettaja laatii sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö. Koulutus alkaa neljän (4) viikon aloitusjaksolla, jonka jälkeen tehdään uusi suunnitelma mikäli päätät jatkaa opiskelua.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Turun AKK:ssa. Koulutus sisältää lähiopetusta, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Kesto

Koulutus kestää neljä (4) viikkoa, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua. Rakennusalan perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 18-24 kuukautta. Työvoimakoulutuksena on mahdollista opiskella enintään 12 kuukautta, jonka jälkeen koulutuksen voi suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä työpaikka).

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

  • Alaa vaihtanut kylmäasentaja-opiskelija asentamassa.

    29.11.2024 Blogi

    Rohkea alanvaihto toimintaterapeutista kylmäasentajaksi

    Toimintaterapeuttina 10 vuotta toimineella Annikalla oli edessään alanvaihto. Kriteereinä uudelle alalle olivat lyhyt koulutus ja mahdollisuus hyvään palkkakehitykseen. Hän päätyi opiskelemaan kylmäasentajaksi. Hyppy tuntemattomaan oli jännittävä, mutta Annika päätti sen ottaa. Eniten Annikaa mietitytti taloudellinen toimeentulo opintojen aikana. Alanvaihto oli pyörinyt mielessä kuitenkin jo useamman vuoden ja nyt hän päätti, ettei voi jäädä enää entiseen […]

  • Puhtausalan opiskelijoita opettajan kanssa.

    28.11.2024 Blogi

    Puhtausalan koulutus on nopea väylä työelämään

    Khadhija, Rashid ja Raha opiskelevat puhtausalalla. He ovat juuri harjoittelemassa opettaja Raisa Airolan kanssa siivouskoneen käyttöä Turun AKK:n B-talon aulassa. Rashid kurvailee koneella sohvaryhmän ympärillä. Raisa kertoo, että opiskelijat ovat erityisen innostuneita siivouskoneiden käytöstä. Aiemmin he ovat harjoitelleet koneella, jota työnnetään itse ja tämänkertaisessa koneessa on kaasu, joten sen käyttö tarvitsee vähän enemmän harjoitusta. Suomen […]

  • Kolme maalariopiskelijaa.

    11.11.2024 Opiskelijatarinat

    Pintakäsittelyala on monipuolinen

    Pintakäsittelyalan työsalissa ollaan työn touhussa, kuin ihan oikealla rakennustyömaalla. Anna on kiivennyt telineelle hiomaan seinää, Jessica nauhoittaa seinän saumaa ja Veronica levittää tasoitetta. Työsaliohjaaja Sini Entala käy varmistamassa, että työt sujuvat oikeaoppisesti ja, että työasennot ovat ergonomisia. Entala vie juomapullon yhdelle opiskelijalle ja muistuttaa, että nesteytys on tärkeää, kun tehdään fyysistä työtä. Koulutus soveltuu vasta-alkajille […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun