Pintakäsittelyalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Maalariopiskelija

Kasvata osaamistasi ja osoita pätevyytesi ammattitutkinnolla!

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto on osoitus kokeneen ammattihenkilön pätevyydestä työskennellä itsenäisesti, laadukkaasti ja taloudellisesti. Se lisää työnantajien ja asiakkaiden luottamusta laatuun ja ammattimaisuuteen. Samalla se avaa ovia vaativampiin työtehtäviin sekä mahdollistaa oman kilpailukyvyn parantamisen työmarkkinoilla.

Ammattitutkinto laajentaa maalarin työnkuvaa, parantaa työn laatua ja kehittää löytämään asiakkaiden tarpeisiin parhaiten sopivia ratkaisuja. Osaat valita työhön oikeat työvälineet ja materiaalit sekä tehdä maalaustöitä edeltävät valmistelut ja suojaukset.

Syvennät työturvallisuusosaamistasi. Osaat toimia rakennustyömailla työturvallisuusmääräysten ja työsopimuskäytäntöjen mukaisesti ja työskennellä työtasoilta sekä käyttää henkilönostinta.

Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi haluamallasi aihealueilla.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnosta rakennusmaalauksen osaamisalan suorittaneet työllistyvät rakennusmaalareiksi, tasoitetyöntekijöiksi ja julkisivumaalareiksi.

Koulutuksen kohderyhmä

Maalaus- tai pintakäsittelyalan koulutuksen suorittaneille tai alan työkokemusta omaaville. Oppisopimuksen edellytyksenä on alan työpaikka.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö suunnitellaan opiskelijalle henkilökohtaisesti. Koulutus koostuu maalarin työhön liittyvistä tutkintokokonaisuuksista.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnon, rakennusmaalauksen osaamisala, rakennusmaalari, laajuus on kokonaisuudessaan 150 osaamispistettä (osp).

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Ensimaalaus 30 osp
  • Huoltomaalaus 60 osp

Valinnaiset osat, joista valitaan 2 osaa:

  • Pientalojen ulkomaalaus
  • Rakennuspintojen ruiskumaalaus
  • Tapetointi
  • Puupintojen pintakäsittely
  • Parkettityöt
  • Laatoitus
  • Erikoismaalaus
  • Vedeneristyksen perustyöt

Koulutuksen toteutus

Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu pääosin omalla työpaikallasi tutkinnon ammattitaitovaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa koulutuksen järjestelyistä ja ohjaa oppimistasi. Osaaminen osoitetaan näytöllä, jonka arvioi työelämän edustaja yhteistyössä kouluttajan kanssa.

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään tarpeen mukaan lähi- tai verkko-opetuksella Turun AKK:ssa. Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.

Lue lisää oppisopimuksesta

Koulutuksen kesto

Kesto on yksilöllinen. Ammattitutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin noin 12 kuukautta, mutta suorittaminen on mahdollista nopeammallakin aikataululla riippuen esimerkiksi osaamisen lähtötasosta.

Opiskelijatarinoita

  • Kaksi puhtausalan valmistunutta opiskelijaa ja kaksi ohjaajaa Liedon kunnantalolla.

    9.12.2024 Blogi

    Liedossa koulutetaan osaajia oppisopimuksella

    Liedon kaupunki on hyvä esimerkki työnantajasta, jonka palvelukseen on mahdollista päästä myös ilman koulutusta, kun asenne on kohdillaan. Kävin haastattelemassa puhtausalan oppisopimusopiskelijoita ja heidän esihenkilöitään Raija Laihista ja Tuula Heinosta Liedon kaupungintalolla. Yhteistyö Turun AKK:n kanssa on jatkunut jo yli 20 vuotta. Kun avoimilta työmarkkinoilta ei löydy valmiita osaajia, on mahdollista kouluttaa uusi työntekijä suoraan […]

  • Alaa vaihtanut kylmäasentaja-opiskelija asentamassa.

    29.11.2024 Blogi

    Rohkea alanvaihto toimintaterapeutista kylmäasentajaksi

    Toimintaterapeuttina 10 vuotta toimineella Annikalla oli edessään alanvaihto. Kriteereinä uudelle alalle olivat lyhyt koulutus ja mahdollisuus hyvään palkkakehitykseen. Hän päätyi opiskelemaan kylmäasentajaksi. Hyppy tuntemattomaan oli jännittävä, mutta Annika päätti sen ottaa. Eniten Annikaa mietitytti taloudellinen toimeentulo opintojen aikana. Alanvaihto oli pyörinyt mielessä kuitenkin jo useamman vuoden ja nyt hän päätti, ettei voi jäädä enää entiseen […]

  • Puhtausalan opiskelijoita opettajan kanssa.

    28.11.2024 Blogi

    Puhtausalan koulutus on nopea väylä työelämään

    Khadhija, Rashid ja Raha opiskelevat puhtausalalla. He ovat juuri harjoittelemassa opettaja Raisa Airolan kanssa siivouskoneen käyttöä Turun AKK:n B-talon aulassa. Rashid kurvailee koneella sohvaryhmän ympärillä. Raisa kertoo, että opiskelijat ovat erityisen innostuneita siivouskoneiden käytöstä. Aiemmin he ovat harjoitelleet koneella, jota työnnetään itse ja tämänkertaisessa koneessa on kaasu, joten sen käyttö tarvitsee vähän enemmän harjoitusta. Suomen […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun