Kiinteistönhoitajan ammattitutkinto, tekninen kiinteistönhoitaja

Hae koulutukseen

Kiinteistönhoitoalan opiskelija ja opettaja

Menesty kiinteistöpalvelualalla – suorita alan ammattitutkinto!

Puhtaus- ja kiinteitöpalvelualan ammattitutkinnon suorittaminen on hyvä tapa vahvistaa ja kehittää kiinteistönhoitajan ammattitaitoa laaja-alaisesti. Ammattitutkinto lisää työnantajien luottamusta siihen, että kiinteistönhoitaja hallitsee monipuolisesti kiinteistöjen ylläpidon, huolto- ja kunnossapitotehtävät sekä osaa toimia talotekniikan parissa. Lisäksi ammattitutkinto parantaa urakehitystä ja mahdollisuuksia edetä vaativampiin tehtäviin.

Vahvista taloteknistä osaamistasi

Tekninen kiinteistönhoitaja tekee LVI-järjestelmien käyttöön ja ylläpitoon liittyviä mittauksia ja tarkistuksia, paikantaa LVI-järjestelmistä yleisimmät toimintahäiriöt ja niiden korjaustarpeet sekä tekee normaalit LVI-järjestelmien kalusteiden vaihdot. Myös ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito ja tarvittavat säätö- ja ohjaustoimenpiteet kiinteistön automaatiojärjestelmään kuuluvat työnkuvaan.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on suunnattu alan perustutkinnon suorittaneille tai alan työkokemusta omaaville henkilöille. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja tekee sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto. Aiempi osaaminen otetaan huomioon suunnitelmassa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon, kiinteistönhoitaja (AT)/tekninen kiinteistönhoitaja, kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä (osp), sisältäen

Pakollisen tutkinnon osan, 15 osp

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 45-90 osp

  • LVI-järjestelmien käyttö ja ylläpito, 45 osp (tekninen kiinteistönhoitaja)
  • Kiinteistön toimintakunnon ylläpito, 45 osp (kiinteistönhoitaja)

Tutustu tutkinnon perusteisiin (siirryt eperusteet-sivustolle)

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja määräytyy opiskelijan aiemman osaamisen perusteella. Ammattitutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 1-1,5 vuotta, mutta on mahdollista suorittaa nopeammallakin aikataululla, lähtötasosta riippuen.

Koulutuksen toteutus

Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu omalla työpaikallasi tutkinnon ammattitaitovaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa koulutuksen järjestelyistä ja ohjaa oppimistasi.

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään lähi- tai verkko-opetuksella Turun AKK:ssa. Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.

Lue lisää oppisopimuksesta

Lue blogi: L&T hyödyntää oppisopimusta

Opiskelijatarinoita

  • Kuva rakennusalan työsalista, jossa opiskelijat tekemässä harjoituksia.

    23.1.2025 Opiskelijatarinat

    Kylpyhuoneremontoijaksi lyhyellä koulutuksella

    Osaaville kylpyhuoneremontoijille on kysyntää: edellisestä koulutuksesta työllistyi kaikki ja kaksi lähti itsenäisiksi yrittäjiksi., iloitsee opettaja Jani Lehtilä.

  • Kolme sähköalan opiskelijaa harjoitustilassa.

    8.1.2025 Opiskelijatarinat

    Alanvaihtajien uusi ura sähköalalla

    Kävimme haastattelemassa sähköalan opiskelijoita. Lue kolmen alanvaihtajan tarina, kuinka he päätyivät sähköalalle ja millaista opiskelu on ollut käytännössä? Sähköalan työtehtävissä on valinnanvaraa.

  • Kaksi puhtausalan valmistunutta opiskelijaa ja kaksi ohjaajaa Liedon kunnantalolla.

    9.12.2024 Blogi

    Liedossa koulutetaan osaajia oppisopimuksella

    Liedon kaupunki on hyvä esimerkki työnantajasta, jonka palvelukseen on mahdollista päästä myös ilman koulutusta, kun asenne on kohdillaan. Kävin haastattelemassa puhtausalan oppisopimusopiskelijoita ja heidän esihenkilöitään Raija Laihista ja Tuula Heinosta Liedon kaupungintalolla. Yhteistyö Turun AKK:n kanssa on jatkunut jo yli 20 vuotta.

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun