Isännöintialalla on pulaa uusista tekijöistä – kouluttaudu isännöitsijäksi Turun AKK:ssa!
Isännöintialan ammattitutkinto on työelämän arvostama, josta saat hyvät valmiudet isännöitsijänä menestymiseen. Mikäli työskentelet jo alalla, voit kehittää osaamistasi isännöitsijän roolissa oppisopimuksella oman työn ohessa.
Mitä isännöitsijä tekee?
Isännöitsijä on kiinteistöjen hallinnointiin erikoistunut ammattilainen, joka vastaa erilaisten isännöintikohteiden, kuten asuinrakennusten, liikekiinteistöjen ja taloyhtiöiden, päivittäisestä hallinnoinnista, taloudesta ja ylläpidosta.
Isännöitsijän tehtäviin kuuluu esimerkiksi:
- Kiinteistön taloudenhallinta, kuten budjetin laadinta ja seuranta, kulujen ja tulojen hallinta, laskujen maksu sekä vuokratulojen kerääminen.
- Yhteistyö taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden kanssa. Osallistuminen kokouksiin ja neuvonanto päätöstilanteissa sekä varmistaa, että taloyhtiön säännöt ja päätökset toteutuvat.
- Isännöitsijä vastaa kiinteistön ylläpidosta ja huoltotöiden järjestämisestä. Tähän kuuluu esimerkiksi korjausten ja kunnossapidon suunnittelu ja valvonta, jotta kiinteistö pysyy turvallisena ja hyvässä kunnossa.
- Erilaisten sopimusten hallinnointi, kuten huolto-, siivous- ja vakuutussopimukset, ja varmistaminen, että ne ovat voimassa ja että palvelut sujuvat kiinteistössä tarpeen mukaan.
- Isännöitsijä seuraa kiinteistöalan lainsäädäntöä ja varmistaa, että kiinteistössä noudatetaan kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä. Hän voi myös avustaa taloyhtiötä lainsäädännön muutosten ja vaatimusten ymmärtämisessä.
- Asukkaiden kysymyksiin ja pyyntöihin vastaaminen sekä mahdollisten konfliktien tai ongelmien ratkaiseminen.
- Tärkeistä päätöksistä ja muutoksista tiedottaminen.
Isännöitsijän työpaikkoja voivat olla esimerkiksi:
- Isännöintiyritykset
- Kiinteistöyhtiöt
- Asunto-osakeyhtiöt
- Kiinteistöjen hallintaan liittyvät organisaatiot
Koulutuksen kohderyhmä ja soveltuminen alalle
- Koulutus sopii alasta kiinnostuneille, jotka ovat motivoituneita työllistymään
- Koulutus ei vaadi aiempaa isännöintialan osaamista
- Aiempi kokemus esimerkiksi asiakaspalvelusta, taloudenhoidosta, tekniseltä alalta tai hallinnollisista tehtävistä on eduksi
- Sopii myös ammattitaitoaan kartuttaville tai esimerkiksi kiinteistöalalla työskenteleville
- Edellytyksenä on ammattiin riittävä terveydentila
- Edellytyksenä hyvä suomen kielen taito (C1)
Koulutus toteutetaan oppisopimuksena, jonka edellytyksenä on alan työpaikka. Yritys voi rekrytoida opiskelijan myös suoraan oppisopimuksen, joten ehdota asiaa rohkeasti työnantajalle!
Koulutuksen sisältö
Isännöinnin ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, joka sisältää:
- Kaikille yhteisen tutkinnon osan: isännöinnin toimintaympäristön hallinta
- Valinnaisista tutkinnon osista suoritetaan yksi seuraavista: asunto-osakeyhtiön isännöinti, toimitilaisännöinti tai vuokratalon isännöinti.
- Tämän lisäksi voit valita yhden tutkinnonosan seuraavista aihealueista: tekniset palvelut isännöinnissä, uudiskohteen isännöinti tai isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen.
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin (siirryt eperusteet-sivustolle)
Koulutuksen kesto
Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja osaamisen näytöt.
Ammattitutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin 18 kuukautta.
Koulutuksen toteutus
- Oppisopimuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla
- Muutamia lähi- tai etäopetuspäiviä Turun AKK:ssa
- Itsenäistä opiskelua
Katso myös: Tekniikan ABC isännöitsijöille
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Joustava aloitus
Jatkuva hakuHinta: Maksuton
Kohderyhmä: Isännöintialalla työskentelevät henkilöt. Koulutus sopii myös alanvaihtajille.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Työnantaja voi palkata opiskelijan myös suoraan oppisopimukseen. Ennen hakemuksen täyttämistä varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Tämän lisäksi lähi- tai verkko-opetusta Turun AKK:ssa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.