Hitsauksen ja levytyön peruskoulutus on hyvä startti sinulle, joka olet kiinnostunut kone- ja tuotantotekniikan työtehtävistä.
Koulutuksessa tutustutaan metallialan yleisempiin työtehtäviin, painottuen levy- ja hitsaustöihin. Tämä lyhytkoulutus on hyvä väylä varmistua alan sopivuudesta ja halutessasi voit jatkaa opintoja edelleen.
Koulutuksen kohderyhmä ja soveltuminen alalle
Koulutus sopii alasta kiinnostuneille, jotka pohtivat metallialan soveltuvuutta itselleen. Tärkeää on motivaatio opiskella ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.
Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Lue lisää työvoimakoulutuksesta
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja tekee sinulle henkilökohtainen suunnitelman, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.
Koulutus on mahdollista suorittaa työvoimakoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. Lue lisää mikä koulutusmuoto sopii sinulle
Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon seuraavat osat:
- Huolto- ja asennustyötehtävissä toimiminen (10 osp)
- Levytyökoneiden ja hitsauskoneen käyttö valmistustyötehtävissä (15 osp).
Koulutuksen aihealueita:
• orientaatio ja henkilökohtaistaminen
• työturvallisuuskorttikoulutus
Ammatilliset opinnot:
• konepiirustukset, käsityökalut, konepajamittavälineet, materiaalit
• hionta-, leikkaus- ja katkaisutyöt
• mekaaniset levyliitokset, lankahitsaus ja polttoleikkaus
Koulutuksen toteutus
Koulutus on erittäin käytännönläheinen ja pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla. Koulutus sisältää myös ohjattua ja tuettua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Lähiopetuspäivät järjestetään arkisin klo 8-15.
Koulutuksen kesto
Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään kahdeksan (8) kuukautta. Tämän jälkeen arvioidaan koulutustarve uudelleen.
Omaehtoinen koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, enintään 8 kuukautta.
Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa!
Lue opiskelijatarinoita blogistamme:
Naiset vaihtoivat metallialalle
Moni valitsee metallialan
Pelko pois ja uutta kohti
Jennin ja Steran tiet kohtasivat
Katso myös:
Tuotantotekniikan osaaja -koulutus
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: 03.03.2025
Haku päättyy: 31.1.2025
Koulutuksen kesto: 3.3. - 3.11.2025
Hinta: Maksuton
Päivätoteutus
Koulutus sisältää sekä lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksissä. Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15.
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Hae koulutukseen-nappi ohjaa sinut Työmarkkinatori-sivustolle (entinen TE-palvelut), jossa voit täyttää hakulomakkeen.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista saat Koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Katso myös www.facebook.com/koulutusneuvonta
Voit seuratakoulutushakemuksesi tilannetta eli haastattelukutsua ja valintapäätöstä verkossa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi >> Oma asiointi >> Henkilöasiakas.
Koulutus alkaa: 03.03.2025
Haku päättyy: 31.1.2025
Koulutuksen kesto: 3.3. - 3.11.2025
Hinta: Maksuton
Päivätoteutus
Koulutus sisältää sekä lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksissä. Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15.
Omaehtoinen koulutus
Mikäli opiskelet päätoimisesti, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea. Yli 25-vuotiaat työttömät työnhakijat voivat tiedustella Työlllisyysalueelta (entinen TE-toimisto) mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! Työllisyysalueelle on oltava yhteydessä ennen kuin aloitat opiskelun.