Blogi

Urasuunnittelua aamukahvin lomassa

Hannele Haapoja 29.3.2022

Turun AKK on mukana Mestaripolkua rakentamassa -hankkeessa, jonka tavoitteena ovat sujuvat siirtymät koulutuksesta koulutukseen sekä työelämästä koulutukseen. Turun AKK:ssa siirtymiä tuetaan uraohjauksella ja urapolkujen näkyväksi tekemisellä.

Jatkostartin aamukahvit osana opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiuksia

Jatkostartin aamukahvit -tilaisuus ovat opintojen jatko- ja urasuunnitelmaa tukevaa ohjausta ja se liittyy yhteisten tutkinnon osien Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet osa-alueeseen. Jatkostartin aamukahvit toteutetaan Turun AKK:ssa keväisin ja syksyisin, yhteensä kuusi kertaa vuodessa.

Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen jatkostartti aamukahvitilaisuus Artukaisten luentosalissa.

 

 

 

 

 

 

Oman uran ja tulevaisuuden suunnittelua

Rennossa ja keskustelevassa aamukahvitilaisuudessa opiskelijat saavat tietoa ja ohjausta opintojen aikaisiin ja valmistumisen jälkeisiin valintoihin, sekä eväitä pidemmälle oman työuran suunnitteluun. Jatkostartista opiskelija voi myös ilmoittautua omaa uratavoitettaan tukeviin koulutuksiin tai varata ajan opinto-ohjaajalle yksilölliseen uraohjaukseen omien tavoitteidensa selkeyttämiseksi.

Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen jatkostartti aamukahvitilaisuus Artukaisten luentosalissa.
Jatkopolkumahdollisuudet tutuiksi

Jatkostartin aamukahvilla tehdään näkyväksi neljä eri urapolkua sekä niitä tukevat opinnot ja pajat, joita opiskelija voi valita osaksi opintojaan:

  • polku työelämään,
  • ammatillinen jatkopolku,
  • polku korkeakouluun ja
  • yrittäjyyspolku.

Opiskelijan omaa urasuunnitelmaa tukevia opintoja löytyy esimerkiksi työnhakuvalmennuksen tai yrittäjyyden koulutuksista.
Ammatilliset jatko- ja täydennysopinnot perustutkinnosta ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon oppisopimuskoulutusmahdollisuuksineen puolestaan tarjoavat opiskelijoillemme lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuuden työuralla etenemiseen ja oman ammatillisen osaamisen päivittämiseen myös pidemmällä aikavälillä.

***

Mikä on Mestaripolkua rakentamassa -hanke?
ESR-hanketta toteuttavat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Turun AKK yhteistyökumppaneinaan Keski-Suomen Mestarikilta, Turun Mestari- ja Kisällikilta, Keski-Suomen Yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjät sekä Mestarikiltaneuvosto. Toteutusaika 1.3.2020–28.2.2023.

EU rakennerahastot logo  Vipuvoimaa EU:lta logo

 

Hannele Haapoja

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

  • 28.2.2022 Blogi

    Jatkostartti – uraohjausta aikuisille

    Turun AKK on mukana Oikeus osata -hankekokonaisuuteen kuuluvassa TASSU-hankkeessa. Tavoitteenamme on mm. uraohjauksen kehittäminen pitkäjänteisenä jatkuvan oppimisen suunnitteluna, jota tukee jatkuvan oppimisen ohjausprosessin malli. Uraohjaus opintojen eri vaiheissa Ammatillisessa koulutuksessa opiskelevilla aikuisilla on erilaisia taustoja ja tavoitteita, monella takana työelämää ja aiempia opintoja. Suurin osa tavoittelee nopeaa tietä töihin, mutta osa pohtii vielä lopullista uravalintaa, […]

  • 8.5.2019 Opiskelijatarinat

    Rohkeilla valinnoilla toiveammattiin

    Pöytyältä kotoisin oleva, mutta koko nuoruutensa Turussa viettänyt Riikka Salonen valmistui vuonna 2010 suurtalouskokiksi, jonka alan työt kiinnostivat kolmen vuoden ajan. Tuntui, että kokin työ ei kuitenkaan ollut hänen juttunsa. Niinpä hän siirtyi yritysmyynnin pariin miettien samalla mitä haluaisi isona tehdä… Hän irtisanoutui yritysmyynnistä viiden vuoden jälkeen ja alkoi etsiä kouluttautumismahdollisuuksia koulunkäynnin ohjaajaksi. Niinpä Riikka […]

  • Automekaanikko-opiskelija ja opettaja

    13.6.2023 Opiskelijatarinat

    Automekaanikon työ on monipuolista

    Turvallisuusalalla työskennellyt Saana muutti Porista Turkuun ja halusi opiskella uuden ammatin. Autoala oli ollut mielessä jo muutaman vuoden ja niimpä Saana haki Turun AKK:hon automekaanikon opintoihin. Jonkin verran hän oli autojen kanssa touhuillut, mutta periaatteessa opinnot alkoivat ihan alusta. Ryhmässä on useita alanvaihtajia mutta myös niitä, jotka opiskelevat vasta ensimmäistä ammattiaan. Opiskelijoiden ikähaarukka on noin […]

  • 25.2.2021 Opiskelijatarinat

    Puhdistuspalveluala vaatii tietotaitoa ja tarkkuutta

    Turun AKK:n entinen opiskelija Ilona Trifonova työllistyi harjoittelun kautta vakituiseksi laitoshuoltajaksi TYKS:iin Aiemmin kirjanpitäjänä kotimaassaan Uzbekistanissa työskennellyt Ilona halusi opiskella uuden ammatin, jotta työllistyisi Suomessa. Ilonan ystävä oli aiemmin opiskellut puhdistuspalvelualaa Turun AKK:ssa ja suositteli koulutusta Ilonalle – hänen kotinsa kun on aina puhdas ja järjestyksessä. Ilona aloitti puhtausalan opinnot ja yllättyi, kuinka paljon alalla […]

  • Taustalla siivousrobotti, edessä henkilön kädet, jossa toisessa kädessä puhelina ja toisessa kauko-ohjain.

    11.9.2024 Ajankohtaista

    Robotiikan koulutus puhtausalalla

    Robotti on tullut työkaveriksi puhtausalalle. Sen avulla työtä helpotetaan, parannetaan ergonomiaa, työstä tulee kustannustehokkaampaa ja työtehokkaampaa. Kenenkään työtä robotti ei kuitenkaan vie, sillä sen ohjaamiseen tarvitaan edelleen ihminen. Siksi on tärkeää ymmärtää ja omaksua digisiivoojan ajattelutapa ja tehtävä, kertoo robotiikan koulutuksesta vastaava, puhtausalan opettaja Anniina Nieminen. Robotti voi hoitaa esimerkiksi manuaalisen lattianpuhdistuksen, jolloin työntekijän työaikaa […]

  • Opettaja Anniina Nieminen kuulokkeet päässä kannettavan tietokoneen ääressä.

    2.7.2024 Ajankohtaista

    Pedagogiikan merkitys verkko-oppimisympäristöissä

    Verkko-oppimisympäristöjen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon pedagogiset näkökulmat. Lue opettaja Anniina Niemisen vinkit verkko-oppimisympäristön suunnitteluun.

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun