Ajankohtaista
Täydennyskoulutusta rakennusalan työntekijöille
Rakennusalan tilanne on kaikilla tiedossa. Nyt on paras hetki kehittää ammatillista osaamista ja olla valmiina, kun nousukausi taas alkaa! Turun AKK haluaa ottaa koppia rakennusalan työntekijöistä ja tarjota heille mahdollisuutta kehittää omaa ammattiosaamistaan ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa.
Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi olla vaikea nähdä kaikkia mahdollisuuksia. Siksi hän toivookin, että alan tekijät ottaisivat yhteyttä ja istuttaisiin yhdessä alas miettimään järkevää jatkosuunnitelmaa. Kyseessä ei ole koulutushaastattelu, vaan tilaisuus keskustella avoimesti mahdollisuuksista. Tärkeintä on vahva motivaatio kehittää osaamistaan ja ajatus siitä, missä näkee itsensä seuraavan viiden vuoden sisään.
Opiskelijalle henkilökohtaisesti suunniteltu täydennyskoulutus
Rakennusalan täydennyskoulutuksessa on mahdollista koota itselleen sopiva opintokokonaisuus rakennusalan perustutkinnosta ja talonrakennusalan ammattitutkinnosta. Kaikki lähtee liikkeelle nykyisen osaamistason kartoituksesta ja yhteisesti laaditusta suunnitelmasta mitä osaamista on tavoite hankkia.
Jos on esimerkiksi tehnyt kirvestyötä, voi laajentaa osaamistaan muuraamiseen ja laatoittamiseen tai toisin päin. Tämä on vain yksi esimerkki, sillä tutkintojen sisällöt ovat todella laajat, joten mahdollisuuksia kehittää osaamista eri aihealueilla on lukuisia.
Koulutus vie aina eteenpäin
Koulutus sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia, jotka nekin suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Osaaminen osoitetaan aina käytännön näytöillä, jonka voi suorittaa, kun tutkinnon vaatima osaamistaso on saavutettu. Näytössä opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja luovuttaa työn opettajan ja työelämän edustajan arvioitavaksi.
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pääsee työelämään työssäoppimisen kautta. ”Ilmaiseksi kukaan ei halua tehdä töitä, mutta fakta on se, että mikäli haluaa kehittyä, on myös itse annettava jotain, tässä tapauksessa omaa aikaa”, Iivonen muistuttaa. Työssäoppiminen on kuitenkin loistava tapa luoda uusia kontakteja ja hienoin tilanne kaikkien kannalta olisi, jos voidaan sopia oppisopimus, jolloin opinnot suoritetaan palkkatyön ohessa.