Koulutus antaa pätevyyden käyttää yli 25 tonnimetrin kuormausnostureita asennustyössä.
Valtioneuvoston asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n 2 momentin mukaisesti kuormausnosturin käyttäjän on suoritettava pätevyys kuormausnosturin käyttöön asennustyössä, kun hän käyttää kuormamomentiltaan yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia muuhun kuin pääasiassa ajoneuvon kuormaamiseen.
Sisältö
Kuormausnosturikortin suoritettuasi tunnet kuormausnosturia koskevan lainsäädännön periaatteet, omaat turvallisuusajattelun perusteet kuormausnosturia käytettäessä sekä hallitset kuormausnosturin ja käyttöhydrauliikan perusrakenteet. Lisäksi ymmärrät ajoneuvon vakauteen ja painopisteeseen vaikuttavat seikat ja asennustyössä vaadittavat vaatimukset.
Tutkinto suoritetaan näyttönä työpaikalla. Tutkinnon suorittajalla tulee olla voimassa oleva ensiapukoulutus ja työturvakortti.
Näytön suorittaja suunnittelee näytössä tehtävät monipuoliset nostot etukäteen ja esittelee tehtävät työt näytön vastaanottajalle ennen työn aloittamista.
TÄRKEÄÄ: Ennen hakemuksen täyttämistä ole yhteydessä kouluttaja Ari Rajalaan p. 040 153 1141 tai kouluttaja Jari Ollanketoon, puh. 044 240 2336.
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.
Opiskelijaksi soveltuminen
Maarakennusalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Aloituksesta sovitaan erikseen
Jatkuva hakuHinta: 600 €, lisäksi kouluttajan matkustuskulut.
Kohderyhmä: Työssä olevat henkilöt, jotka käyttävät työssään kuormausnostureita.
Lisätietoja
Tutkinto suoritetaan näyttönä työpaikalla. Tutkinnon suorittajalla tulee olla voimassa ensiapukoulutus ja työturvakortti.
Näytön suorittaja suunnittelee näytössä tehtävät monipuoliset nostot etukäteen ja esittelee tehtävät työt näytön vastaanottajalle ennen työn aloittamista.
TÄRKEÄÄ: Ennen hakemuksen täyttämistä ole yhteydessä kouluttaja Jari Ollanketoon, puh. 044 240 2336 tai kouluttaja Ari Rajalaan p. 040 153 1141.
Omaehtoinen koulutus
Mikäli opiskelet päätoimisesti, olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea. Yli 25-vuotiaat työttömät työnhakijat voivat tiedustella Työlllisyysalueelta (entinen TE-toimisto) mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! Työllisyysalueelle on oltava yhteydessä ennen kuin aloitat opiskelun.