Tuotantotekniikan osaaja

Hae koulutukseen

Koneistuksen opiskelija

Kuvaus

Osaaville metallialan tekijöille on aina kysyntää! Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt, joihin hankit hyvät perusvalmiudet tästä koulutuksesta. Koulutuksessa suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Voit suuntautua joko valmistus- tai asennustöihin.

Työmahdollisuuksia on niin Suomessa kuin ulkomailla. Ala kehittyy, joten voit jatkuvasti kehittää itseäsi ammatillisesti ja edetä uralla. Osaamisen ja kokemuksen myötä on mahdollista ansaita myös parempaa palkkaa.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneilla ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat kehittyä alan ammattilaisiksi ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Koulutuksen edellytyksenä on myös riittävä fyysinen kunto sekä riittävä suomen kielen taito.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, kuten lomautetuille, määräaikaisissa tai osa-aikaisissa työsuhteissa oleville.

Sisältö ja toteutustapa

Tässä työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Saat perustvalmiudet alan tärkeimpiin työtehtäviin ja syvennät osaamistasi haluamallasi aihealueella.

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti aidoissa tuotantoympäristöissä ja koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Pakolliset tutkinnon osat 40 osp

• Huolto- ja asennustyötehtävissä toimiminen
• Levytyökoneiden ja hitsauskoneen käyttö valmistustyötehtävissä
• Manuaalikoneistuskoneiden käyttö valmistustyötehtävissä

Osaamisalat, joista valitaan kolme (2) tutkinnon osaa (30 osp)

• asennuksen ja automaation osaamisala
• tuotantotekniikan osaamisala

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Kesto

Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään 12 kuukautta. Työvoimakoulutuksen jälkeen puuttuvat tutkinnonosat voi suorittaa esimerkiksi oppisopimuksena palkkatyön ohessa.

Katso myös: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

  • Kolme maalariopiskelijaa.

    11.11.2024 Opiskelijatarinat

    Pintakäsittelyala on monipuolinen

    Pintakäsittelyalan työsalissa ollaan työn touhussa, kuin ihan oikealla rakennustyömaalla. Anna on kiivennyt telineelle hiomaan seinää, Jessica nauhoittaa seinän saumaa ja Veronica levittää tasoitetta. Työsaliohjaaja Sini Entala käy varmistamassa, että työt sujuvat oikeaoppisesti ja, että työasennot ovat ergonomisia. Entala vie juomapullon yhdelle opiskelijalle ja muistuttaa, että nesteytys on tärkeää, kun tehdään fyysistä työtä. Koulutus soveltuu vasta-alkajille […]

  • Lähihoitajaopiskelija Kenneth mittaamassa potilaalta sokeriarvoa.

    9.7.2024 Opiskelijatarinat

    Kutsumuksena hoitoala

    Haastattelimme Kennethiä, joka opiskelee lähihoitajaksi Turun AKK:ssa. Hänen sympaattinen olemuksensa on kuin tehty sotealalle. Hän on tuttu näky AKK:n käytävillä, sillä hän on toiminut opintojensa ohella myös opiskelijakunta Tulmukan puheenjohtajana ja on aina aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa. Kenneth tuli Turun AKK:hon vuonna 2023 työskenneltyään call center -tehtävissä Kreikassa reilu viisi vuotta. Hän kertoo kokevansa kutsumusta […]

  • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

    19.6.2024 Opiskelijatarinat

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun